Agatha Christie Magyar Rajongói oldalaˇPoirotˇMiss MarpleˇAgatha életeˇCsaládjaˇKönyvrészletekˇKépekˇÉletrajzˇExtrákˇJátékok

[Navigation]

[+] Interaktív

[+] Életrajz

[+] Művei

[+] Képek

[+] Család

[+] Cikkek

[+] Extrák

[+] Könyvajánlók

[+] Könyvelemzés

Login
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.
Indulás: 2007-06-21
 

Poirot: Mrs. McGinthy halott
TCM:   Hétfő (Március 23.) 16:15
 TCM:   Kedd (Március 24.) 6:00

A kristálytükör meghasadt 
Z.E.   Szombat (Április 4.) 18:05
Z.E.   Vasárnap(Április 5.) 11:55

Miss Marple: Szemfényvesztők
M1:   Szombat (Április 4.) 20:15

-----------------------------------

További könyvek megjelenése várható:

Februárban: A ferde ház

Áprilisban: Bűbájos Gyilkosok

Júniusban: A fogorvos széke

Legújabb könyvek:

Szeptember: Poirot nyomoz

Október: Pókháló

November: Gyilkolni könnyű

Januárban: Függöny - Poirot utolsó esete

-----------------------------------


...Szerinted?...
Mi legyen az oldal következő témája?

Nemesis
Paddington 16:50
Egy marék rozs
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
ip-location
Nem csalás, nem ámítás

Éltes korú, vidéken élő nyugdíjas hölgy szabadidejében szívesen kutakodik a gonosz után, miközben nem rest mások titkaival megismerkedni. Határozott véleménnyel, de nyitott elmével - s nem utolsó sorban hatalmas élettapasztalattal rendelkezik. Szabadidejében szívesen kertészkedik.
Valahogy így festene Miss Marple önéletrajza, ha egyszer álláskeresés céljából fejvadászcéghez fordulna.

No persze erre egy darabig még nem kerülhet sor, elvégre rendszeres elfoglaltságot jelent számára az ismerősei által „szállított” bűnügyek, főként gyilkosságok tisztázása, ahol pontosan az ő emberismeretére és eszére van szükség.
Ezúttal új elemmel gyarapodik a repertoár, hiszen a bűnmegelőzésre korábban nem volt példa (én legalábbis nem emlékszem ilyesmire). Érthető, ha hősnőnk némileg zavartan téblábol az új szerepben, elvégre általában a hullamerevség beállta után szólítják a színre.

Diákkori barátnője kérésére azonban felkerekedik, és elszegényedett távoli ismerősként beköltözik Carrie-Lousie Serrocold (szintén fiatalkori barátnő, az előző hölgy testvére) vidéki kúriájába.
Itt, ezen a világtól elzárt helyen, a rokonok, alkalmazottak és barátok olyan halmaza található, amely inkább kedvez a laboratóriumi fehéregeres kísérleteknek, mintsem a békés együttélésnek.
Egyetlen házbéli sem tekinthető normálisnak, a túlságosan zárt környezet sokuk idegállapotát károsan befolyásolja.

Ez a szemünk láttára zajló nézetletérések, bolond monológok által megerősített helyzet -egyáltalán nem meglepő módon - csak gyilkosság elkövetése által rendeződik. Miss Marple számára már csak az ok és az elkövető személye, valamint az elkövetés módja jelent töprengenivalót. Merthogy valami az egész üggyel nem stimmel.

Formabontó Miss Marple történet, melyben a bájos öreg hölgy meglepően ritkán kerül előtérbe, helyette inkább Curry felügyelő és a helybéliek szerepelnek aránytalanul sokat. Ráadásul végig olyan érzésem volt, hogy színdarabból átírt könyvvel van dolgom, pedig erről szó sincs, csupán két moziverziót forgattak belőle, tudtom szerint sosem vitték színpadra.

Érdekességként megemlítem, hogy a könyv korábban már két ízben megjelent (1990 és 1997), igaz, akkor még a teljesen félrevezető (bár az eredetinek megfelelő) Tükrökkel csinálják cím alatt, másik fordításban volt ismert.

 

Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints    *****    Blog, Videojátékok, Szórakozás, Technika! Call of Duty: WWII és sok más!    *****    Légy te is egy Új Márka Elsõ tagjai között ahol Azonnali 28%haszonhoz juthatsz!Részletek:huncalifeandme@gmail.com    *****    Nyerj akár 1 millió forint értékû bitcoint. A játék ingyenes.    *****    Tudtátok, hogy a Csiga-biga gyerekdalban eredetileg szó sincs tûzrõl?    *****    LEGYÉL FARMASI TANÁCSADÓ VAGY VEZETÕ! OTTHONI MUNKA, MAGAS KERESETI LEHETÕSÉGGEL! HA MOST CSATLAKOZOL, MÉG NYERHETSZ IS!    *****    Mi mennyi 2018 - Árak, változások 2018 - minimálbér, családi pótlék, adókedvezmények 2018    *****    Légy te is a Farmasi csapaom tagja!!!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    A Dynasty és a TVD 8.évadából megismert színésznõ, Nathalie Kelley elsõ hazai rajongói lapja. KATT! KATT! KATT!    *****    WISE-VOGUE | SZISSZ ÉS KLAU BEAUTY-FASHION BLOGJA TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA // WISE-VOGUE    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Karácsonyra AJÁNDÉKOZZ szeretteidnek, barátaidnak SZEMÉLYRE SZÓLÓ HOROSZKÓP ELEMZÉST 3 ÉVES ELÕREJELZÉSSEL!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Felszálló holdcsomópont,Chiron, Lilith 2000 Ft. + ingyenes konzultáció. Most!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Exkluzív Karácsonyi Ajándékok - Exkluzív Karácsonyi Ajándékok - Exkluzív Karácsonyi Ajándékok