Agatha Christie Magyar Rajongói oldalaˇPoirotˇMiss MarpleˇAgatha életeˇCsaládjaˇKönyvrészletekˇKépekˇÉletrajzˇExtrákˇJátékok

[Navigation]

[+] Interaktív

[+] Életrajz

[+] Művei

[+] Képek

[+] Család

[+] Cikkek

[+] Extrák

[+] Könyvajánlók

[+] Könyvelemzés

Login
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.
Indulás: 2007-06-21
 

Poirot: Mrs. McGinthy halott
TCM:   Hétfő (Március 23.) 16:15
 TCM:   Kedd (Március 24.) 6:00

A kristálytükör meghasadt 
Z.E.   Szombat (Április 4.) 18:05
Z.E.   Vasárnap(Április 5.) 11:55

Miss Marple: Szemfényvesztők
M1:   Szombat (Április 4.) 20:15

-----------------------------------

További könyvek megjelenése várható:

Februárban: A ferde ház

Áprilisban: Bűbájos Gyilkosok

Júniusban: A fogorvos széke

Legújabb könyvek:

Szeptember: Poirot nyomoz

Október: Pókháló

November: Gyilkolni könnyű

Januárban: Függöny - Poirot utolsó esete

-----------------------------------


...Szerinted?...
Mi legyen az oldal következő témája?

Nemesis
Paddington 16:50
Egy marék rozs
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
ip-location
Gyilkosság meghirdetve

A negyedik Miss Marple történet gyönyörű darab. No nem azért, mert sorozatban hullanak a jóravaló vidéki polgárok, az efféle olcsó hentelés nem is illene Agatha Christie életművéhez. Sokkal inkább annak köszönhetően, ahogyan felvezet egy gyilkosságot, afféle „figyeljék a kezemet mert csalok” stílusban.

Egészen pontosan arról van szó, hogy a békés falucska hírlapjában megjelenő fizetett hirdetés gyilkosságot ígér adott nap, adott óráján, adott helyen.
A többi adat ekkor még nem ismeretes (áldozat, elkövető), de persze a sok kíváncsi helybéli ott tolong a megadott címen, feszülten figyelve a fejleményeket. Aztán jön egy rövidzárlat, eldördül három lövés - és mindenki bámul, mint a moziban, csak éppen senki sem érti mi történt.

Így van ezzel Craddock detektívfelügyelő, és ismerőse, a bájos öreg hölgy, Miss Marple is. Csak éppenséggel ők ketten nem nyugszanak bele a tudatlanságba, s a maguk módján nekilátnak eloszlatni a homályt. Ennek köszönhetően friss halmokkal gyarapszik a közeli temető.

Vitathatatlanul az egyik legjobb könyv a kíváncsi vénkisasszonyról. A szemtanúkkal való beszélgetés, a következtetések logikája, de még inkább az adott személy jellemének megfigyelés és élettapasztalat alapján történő felépítése, vagyis csupa ismerős elem, amik jelen esetben különösen kellemes összhangban érvényesülnek.
Ennek köszönhetően a szövevényes ügy valóban csak a végkifejlet felé válik érthetővé az olvasó számára (tisztelet a kivételnek). Szóval igazi élvezet.

Ez részben azzal is magyarázható, hogy ez volt az írónő ötvenedik regénye, amit talán a szokottnál is nagyobb odafigyeléssel vetett papírra. Egyéként 1950-ben jelent meg első ízben angolul, s az idők során két ízben is megfilmesítették.

A történet mellett az sem utolsó, ahogyan a vidéki Angliáról kapunk átfogó pillanatképet. Ez csak elvétve fedezhető fel a többi Miss Marple regényben, s ahol mégis, ott más-más időszakról van szó.
Gyakorlatilag a húszas évek évektől egészen a hatvanas évekig követhetjük nyomon az átalakulást, a régi közösség felbomlását, eltűnését (és ehhez csupán öt-hat krimit kell elolvasnunk).

 

Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints    *****    Blog, Videojátékok, Szórakozás, Technika! Call of Duty: WWII és sok más!    *****    Légy te is egy Új Márka Elsõ tagjai között ahol Azonnali 28%haszonhoz juthatsz!Részletek:huncalifeandme@gmail.com    *****    Nyerj akár 1 millió forint értékû bitcoint. A játék ingyenes.    *****    Tudtátok, hogy a Csiga-biga gyerekdalban eredetileg szó sincs tûzrõl?    *****    LEGYÉL FARMASI TANÁCSADÓ VAGY VEZETÕ! OTTHONI MUNKA, MAGAS KERESETI LEHETÕSÉGGEL! HA MOST CSATLAKOZOL, MÉG NYERHETSZ IS!    *****    Mi mennyi 2018 - Árak, változások 2018 - minimálbér, családi pótlék, adókedvezmények 2018    *****    Légy te is a Farmasi csapaom tagja!!!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    A Dynasty és a TVD 8.évadából megismert színésznõ, Nathalie Kelley elsõ hazai rajongói lapja. KATT! KATT! KATT!    *****    WISE-VOGUE | SZISSZ ÉS KLAU BEAUTY-FASHION BLOGJA TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA // WISE-VOGUE    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Karácsonyra AJÁNDÉKOZZ szeretteidnek, barátaidnak SZEMÉLYRE SZÓLÓ HOROSZKÓP ELEMZÉST 3 ÉVES ELÕREJELZÉSSEL!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Felszálló holdcsomópont,Chiron, Lilith 2000 Ft. + ingyenes konzultáció. Most!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Exkluzív Karácsonyi Ajándékok - Exkluzív Karácsonyi Ajándékok - Exkluzív Karácsonyi Ajándékok