Agatha Christie Magyar Rajongói oldalaˇPoirotˇMiss MarpleˇAgatha életeˇCsaládjaˇKönyvrészletekˇKépekˇÉletrajzˇExtrákˇJátékok

[Navigation]

[+] Interaktív

[+] Életrajz

[+] Művei

[+] Képek

[+] Család

[+] Cikkek

[+] Extrák

[+] Könyvajánlók

[+] Könyvelemzés

Login
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.*.
Indulás: 2007-06-21
 

Poirot: Mrs. McGinthy halott
TCM:   Hétfő (Március 23.) 16:15
 TCM:   Kedd (Március 24.) 6:00

A kristálytükör meghasadt 
Z.E.   Szombat (Április 4.) 18:05
Z.E.   Vasárnap(Április 5.) 11:55

Miss Marple: Szemfényvesztők
M1:   Szombat (Április 4.) 20:15

-----------------------------------

További könyvek megjelenése várható:

Februárban: A ferde ház

Áprilisban: Bűbájos Gyilkosok

Júniusban: A fogorvos széke

Legújabb könyvek:

Szeptember: Poirot nyomoz

Október: Pókháló

November: Gyilkolni könnyű

Januárban: Függöny - Poirot utolsó esete

-----------------------------------


...Szerinted?...
Mi legyen az oldal következő témája?

Nemesis
Paddington 16:50
Egy marék rozs
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
ip-location
Amióta meghaltak a régi szomszédok, illetve megépült a modern Telep, St. Mary Mead már nem az az álmos kis falucska, mint régen. Ráadásul egyre több új lakó érkezik, számuk lassan nagyobb, mint az őslakosoké.
Ilyen új betelepülő például az ismert filmcsillag, Marina Gregg (alakját, és egyben a regény alapmotívumát Agatha Christie a ’40-es évek Hollywoodjának egzotikus szépségű színésznője, Gene Tierney életéből merítette) is, aki, mint ahogy a tehetősebbek általában, nem újonnan épült házba költözik, hanem a faluban keres magának előkelő rezidenciát.

Kiszemeltje nem más, mint Bantry ezredesék egykori otthona, Gossington Hall. (Csak érdekességként jegyzem meg, ugyanez az épület volt a helyszíne a Holttest a könyvtárszobában című regénynek is.)

Szóval Marina beköltözik, és természetesen nem egyedül, hanem férjével, a neves rendezővel. És ha már beköltöznek, meg is ünneplik eme nemes eseményt. Mégpedig a Szent János Mentőszolgálat javára rendezett ünnepséggel, melynek alkalmából megnyitják a birtok kapuit a nagy nyilvánosság előtt.
Mivel nem sűrűn történik ilyesmi, természetes, hogy a helybéliek teljesen felbolydulnak. Megy a találgatás oda-vissza: vajon milyen hírességek lesznek jelen, és vajon kik lesznek azok a kiválasztottak, akik személyesen is találkozhatnak a dívával?

Amikor végre elérkezik a nagy nap, a jelenlévők alaposan meglepődnek egy váratlan haláleset miatt. És nagyjából itt vett erőt rajtam a deja vu, és tudatosult bennem: én ezt bizony már láttam filmen.
Elizabeth Taylor, mint a híres díva, mellette pedig Rock Hudson a sikeres producer szerepében. Ettől kezdve már úgy olvastam a továbbiakat, mintha egy Columbo epizód lenne. Hiszen én már tudtam ki a tettes, bár az időközben eltelt éveknek hála, a részletek alaposan kimentek a fejemből.

Miss Marple bármennyire is tagadja, felélénkül, mi több, szinte kivirágzik a gyilkosság után. Korábban ugyanis nem csupán a világ változásán töprengett sokat, hanem a saját egyre romló állapotán is. Hiába, az eltelt évek…
Lehet, hogy kicsit furán hangzik, de
Agatha Christie hőseinél többször bebizonyosodott már, hogy kedélybetegség ellen nincs jobb gyógymód, mint egy kis változatosság (általában gyilkosság formájában jelentkezik).

Ahogy haladunk előre, a szálak egyre jobban összekuszálódnak, és mintha semminek sem lenne értelme. Ki állhat a gyilkosságok hátterében? S mi lehet az indíték? Fogas kérdések, de bízzunk Miss Marple emberismeretében…

Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints    *****    Blog, Videojátékok, Szórakozás, Technika! Call of Duty: WWII és sok más!    *****    Légy te is egy Új Márka Elsõ tagjai között ahol Azonnali 28%haszonhoz juthatsz!Részletek:huncalifeandme@gmail.com    *****    Nyerj akár 1 millió forint értékû bitcoint. A játék ingyenes.    *****    Tudtátok, hogy a Csiga-biga gyerekdalban eredetileg szó sincs tûzrõl?    *****    LEGYÉL FARMASI TANÁCSADÓ VAGY VEZETÕ! OTTHONI MUNKA, MAGAS KERESETI LEHETÕSÉGGEL! HA MOST CSATLAKOZOL, MÉG NYERHETSZ IS!    *****    Mi mennyi 2018 - Árak, változások 2018 - minimálbér, családi pótlék, adókedvezmények 2018    *****    Légy te is a Farmasi csapaom tagja!!!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    A Dynasty és a TVD 8.évadából megismert színésznõ, Nathalie Kelley elsõ hazai rajongói lapja. KATT! KATT! KATT!    *****    WISE-VOGUE | SZISSZ ÉS KLAU BEAUTY-FASHION BLOGJA TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA // WISE-VOGUE    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Karácsonyra AJÁNDÉKOZZ szeretteidnek, barátaidnak SZEMÉLYRE SZÓLÓ HOROSZKÓP ELEMZÉST 3 ÉVES ELÕREJELZÉSSEL!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Felszálló holdcsomópont,Chiron, Lilith 2000 Ft. + ingyenes konzultáció. Most!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Exkluzív Karácsonyi Ajándékok - Exkluzív Karácsonyi Ajándékok - Exkluzív Karácsonyi Ajándékok